Siirry pääsisältöön

vastuu itsestä

Kaiken muun lisäksi, mitä olen tässä jo "pauhannut", ympäristöstä jne.. vastuu itsestä kasvaa. Usko tai älä, mutta kiitos siitä tulee myöhemmin. Itseltäsi. Ja se on se arvoikkain kiitos.

Menin vuosia, toki syystä, pää alhaalla, ajattelematta itseäni. En hoitanut, en syönyt oikein, en mitään!

Tiedän, se on vaikeaa, kun on masentunut, paniikissa ja ääri väsynyt. Ajatus siitä, että alkaisi hoitamaan itseään, sisäisesti sekä ulkoisesti ei ole mielessä.

Mutta mutta, vastuu meistä itsestämme on meillä käsissämme. Ja tällä en tarkoita, että pitää ryhdistäytyä ja vain ottaa niskasta kiinni! Ei ei, se oli juuri se mitä en voinut itsekkään sietää!!!

Vaan puhun siitä, että voimiensa ja vaikka vähän voimattomana hoitaa itseään. Pienin teoin.
Itselläni meni pitkään ennenkuin a)välitin b)jaksoin ajatella asiaa.

Esim. B-vitamiinit. (oikeasti) hermostolle. Ei ainakaan haittaa ole, ja käytän vieläkin niitä. Olen kuitenkin aina tavalla tai toisella naimisissa tämän homman kanssa.

Siis vaikka pikku tekoja, itselleen. Oppia rakastamaan itseään. Ja uskon senkin, itseasiassa tiedän että se tuntuu mahdottomalta kaiken kaaoksen seassa.

Kun katsot peiliin, et näe omaa itseäsi realistisesti. Näet sen, mitä paniikki on tehnyt. Ja ympäristö. Ja hei, se ei ole ihan totta...

Nyt minä hilpasen kampaajalle, olen ottanut sen itselleni hemmottelua. Vaikka kuka sanoisi mitä, olen sen arvoinen ja haluan hemmotella itseäni.

MUTTA! Palaan tähän aiheeseen kun tulen takaisin, sillä paljon jäi sanomatta, ja kiirus yllätti. Halusin vain, ettei unohdu.






Nähdään pian taas, tsemppiä!
Maarit <3

JATKOA JATKOA!

Jatkoa eiliseen, illalla en kerinnyt. Pyydän anteeksi, kun lupasin kumminkin kirjoittaa. Mutta nyt jatkan.

Puhuin itsensä rakastamisesta (teen niin usein, sillä se on tärkeää, tärkeämpää kuin uskoisitkaan) ja vastuusta itseään kohtaan.

Se, miten näet itsesti, vaikuttaa huomattavan paljon paranemiseen. Itselläni ainakin, näin jälkikäteen katsottuna. enkä nyt tarkoita sitä, miten hiuksesi ovat, tahi mitä vaatteita käytät.
Tarkoitan sitä, miten näet itsesi, ihmisenä.

Ajatus "ei mun niin väliä" on turhankin tuttu kun on pienikin masennus. Vaan isompi masennus, noh, voisi kai karkeasti sanoa että isompi vääristymä tulkittaessa omaa itseään ja tarpeitaan.

Eli, jos vaikka ajattelet että en voi tehdä mitään itselleni, koska toivo on menetetty. Miten voisit ikinä ottaa niitä pikkuaskeleita etenpäin?
Opettelemalla rakastamaan, ensin vaikka kunnioittamaan itseäsi...huomaat ottavasi ekan askeleen. Se vaatii töitä itsesi kanssa, mutta koko toipuminen vaatii. Kiitos tulee tosiaan, vaikka myöhemmin niin tulee. Usko siinä minua, sillä kävin suuren taistelun sen kanssa.

Ja ihan aikuisten oikeasti..kuulostaa hölmöltä, mutta vitamiinit..kyllä, pitävät kroppaasi sisäisesti kunnossa kun itse Et jaksa ajatella niitä asioita. Elin itse ilman vitamiineja tai mitään muutakaan terveellistä 10v.

Olisi ollut mahtavaa, jos joku olisi silloin kannustanut niitä edes sen yhden ottamaan. Tuhosin elimistöäni pikuhiljaa. Nyt toki olen saanut tilanteen tasoitettua jotenkin, mutta muutama juttu tuli jäädäkseen.

Jotta tällaista tälläkertaa. Osa on, ja tulee olemaan varmaan jokaisessa tekstissäni: opettele rakastamaan itseäsi. Olet sen arvoinen!!!!!!!!!!!

Tsemppiä taasen tähän päivään
Maarit

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvää Ystävänpäivää

Yksin tai yhdessä, hyvää tätä päivää sinulle <3 Olet tärkeä  Maarit

menneisyyden purkamista

Moikka taas, aikaa mennyt sitten viimekertaisesta. Siihen on ollut syynsäkin, kävin omia kasvukipuja läpi oikeastaan tajuamatta asiaa. Kun vietin 10 vuotta paniikin kanssa, se oli sekä rankkaa aikaa että persoonaalisuuden taannuttavaa aikaa. Tuolla tarkoitan sitä, että alensin itseni johonkin maanmatonen ja maanpinta- akselille, ihmisarvossa. Koska, minulla on paniikkihäiriö, niin en ole mitään? Näin ajattelin. Nyt toki, olen selinnyt siitä pahimmasta ja voin sanoa että elämää on paniikin jälkeen mutta huomasin yhden asian: toin lievempänä, mutta toin, tuon ajattelutavan nykypäivään. Olen maanmatonen. Not worth a thing. Miten sain itseni kiinni tuosta ajatuksesta? Olen viimeisen vuoden treenannut sydämmeni kyllyydestä, laihduttanut 20kg ja muutoinkin saanut ulkokuorta kondikseen. Mutta sisin, se oli vieläkin arka. Se ei ole tajunnut, että olen ihan yhtä hyvä kun muutkin. Oikeastaan tajusin tuon asian muutama päivä sitten. En vain ollut/ole tyytyväinen siihen, mitä näen peilistä.

Haastatteluni Käsikädessä-lehteen

Yllätyin todella, kun eräs ihana toimittaja Johanna Keiski otti yhteyttä ja pyysi haastattelua. Minulta? Paniikkihäiriöstä? Tottakai annan!!!! Lehti ei ollut niin tuttu, mutta tutustuttuani siihen, todella paljon hyvää tuova. Autoni oli tuolloin rikki, joten teimme sen haastattelun puhelimitse kovassa ukkosen ilmassa. :) Toivoin, että linjat pysyvät auki ja ei räsähdä taloon.. Jännä, kun muistaa tuollaisia asioitakin, kun jotain itselleen merkittävää tapahtuu. Sain kertoa hieman, millaista oli tuona aikana, jolloin elin paniikin kanssa ja se tärkein viesti pääsi esiin: älä luovuta. Se on ja tulee aina olemaan minun ykkkösviestini. Älä luovuta. Ikinä. Koskaan ei tiedä, milloin se päivä tulee, kun valoa alkaa näkymään tunnelissa... Käsikädessä  <-- kurkkaa tuolta lisää lehdestä. En ole yleensä ylpeä ihminen, mutta tästä olen. Saan auttaa muita, tsempata ja kannustaa. Kun on itse kulkenut vaikean tien, on helpompi ymmärtää muita.  Taasen, tsemppiä ja voimia