Siirry pääsisältöön

taasen perustaa vähän

Heeiip, ei kandee välittää, kun kokeilen eri tyylejä kirjoittaa tätä blogia. Tuo toinen on eri kielinen ja tyylinen, joten jotta löydän tähän sen oman, tähän tarkoitetun oman tyylini, saattaa asiat ja kirjoitustapa pomppia... joten, kärsivällisyyttä, kyllä se tasaantuu ;))


Elikkäs, viimeksi laitoin rentoutumisesta... Nyt kerron vielä pikkaisen selviytymisestäni.

Se tie, jonka kävin paniikin kanssa oli rankka. Enkä missään nimessä sano, että kyllä se siitä, kohta helpottaa, ottaa itseään vaan niskasta kiinni. Itse inhosin, ja vieläkin niskavillat nousevat pystyyn, kun joku sanoo minulle niin.

Itselläni alkoi paraneminen eräänä sunnuntaina. Muistan, oli kotiapu käynyt ja menin takaisin omaan kolooni, eli sängynpäälle makaamaan. Muuta en oikein osannut tehdä, enkä uskaltanut. Sängyn alus oli täynnä kotipizza laatikoita, sillä en voinut mennä kauppaan, ja tuttuni toi kotipizzasta ruokaa. En välittänyt enkä kyllä kyennytkään siivoomaan, joten ne lojuivat siellä. Niinkuin monet muutkin roskat. Itseasiassa asuntoni oli järkyttävässä kunnossa. Niinkuin minäkin.

Silloin sunnuntaina makasin sängyllä ja itkin. Raivostutti ja inhosin itseäni sydämmeni pohjasta. Häpesin. Ajattelin,, mmitä voisin tehdä ja mitä teen juuri nyt. Mietin, että olen hautaan saakka se paniikkihäiriöinen, joka vaan makaa, uskaltamatta tehdä mitään muuta.

Sain totaalisen raivarin!!Nousin sängystä, oikeastaan hyppäsin. Hypin tasajalkaa, huusin, jotta "antaa tulla vaan!!! Vaikka kuolisin niin nousen tästä sängystä ja siivoan!!!" Ja ehken muutama kirosanakin tuli.. ;)

Sen raivarin jälkeen alkoi nousu, johon eivät lääkäritkään enää uskoneet. Siivosin sen päivän, siivosin seuraavan päivän.. ja menin kotiavustajan mukana kauppaan monen vuoden tauon jälkeen!! Se fiilis oli niin voittajafiilis, vaikka tuntuu toisista tyhmältä. Mutta se oli läpimurto silloin.

Pääsin säännöllisemmin tapaamaan psykiatriani, ja se käynti toi hedelmää kerta kerran jälkeen.. Ensimmäisen kerran 10 vuoteen.

Aloin pikku askelin käymään kaupassa itsekseni. Se vapauden, riippumattomuuden tunne.. se oli mahtava!!!

Babysteps, niillä aloitin, ja opettelin riemuimaan joka ikisestä askeleesta itsenäisenä naisena. Toki oli vielä tukiverkkoa, kotiapua jne, mutta se, että pääsin siitä ulkoovesta ulos, yksin.... se oli maailman paras tunne.

Tottakai välillä takapakkiakin tuli, mutta opettelin suhtautumaan siihen kuin ystävään. Eli tällä kertaa en onnistunut, mutta vielä onnistun. Ja niin teinkin.

Kaikki se taistelu, askeleet, lääkärit, minä itse... nyt kunnioitan vapauttani vielä enemmän!! Ja itseäni.

Ikinä ei saa antaa periksi, ei ikinä. Jos ei juuri nyt jaksa ottaa mitään askelia, et ota. Otat kun tunnet olevasi niihin valmis. Ja usko minua, se päivä tulee, jokaiselle.

Yritän olla tukena täällä, ja jos on jotain, mitä haluat kysyä.. kysy! :)






Hyvää päivänjatkoa kaikille
Maarit




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvää Ystävänpäivää

Yksin tai yhdessä, hyvää tätä päivää sinulle <3 Olet tärkeä  Maarit

menneisyyden purkamista

Moikka taas, aikaa mennyt sitten viimekertaisesta. Siihen on ollut syynsäkin, kävin omia kasvukipuja läpi oikeastaan tajuamatta asiaa. Kun vietin 10 vuotta paniikin kanssa, se oli sekä rankkaa aikaa että persoonaalisuuden taannuttavaa aikaa. Tuolla tarkoitan sitä, että alensin itseni johonkin maanmatonen ja maanpinta- akselille, ihmisarvossa. Koska, minulla on paniikkihäiriö, niin en ole mitään? Näin ajattelin. Nyt toki, olen selinnyt siitä pahimmasta ja voin sanoa että elämää on paniikin jälkeen mutta huomasin yhden asian: toin lievempänä, mutta toin, tuon ajattelutavan nykypäivään. Olen maanmatonen. Not worth a thing. Miten sain itseni kiinni tuosta ajatuksesta? Olen viimeisen vuoden treenannut sydämmeni kyllyydestä, laihduttanut 20kg ja muutoinkin saanut ulkokuorta kondikseen. Mutta sisin, se oli vieläkin arka. Se ei ole tajunnut, että olen ihan yhtä hyvä kun muutkin. Oikeastaan tajusin tuon asian muutama päivä sitten. En vain ollut/ole tyytyväinen siihen, mitä näen peilistä.

Haastatteluni Käsikädessä-lehteen

Yllätyin todella, kun eräs ihana toimittaja Johanna Keiski otti yhteyttä ja pyysi haastattelua. Minulta? Paniikkihäiriöstä? Tottakai annan!!!! Lehti ei ollut niin tuttu, mutta tutustuttuani siihen, todella paljon hyvää tuova. Autoni oli tuolloin rikki, joten teimme sen haastattelun puhelimitse kovassa ukkosen ilmassa. :) Toivoin, että linjat pysyvät auki ja ei räsähdä taloon.. Jännä, kun muistaa tuollaisia asioitakin, kun jotain itselleen merkittävää tapahtuu. Sain kertoa hieman, millaista oli tuona aikana, jolloin elin paniikin kanssa ja se tärkein viesti pääsi esiin: älä luovuta. Se on ja tulee aina olemaan minun ykkkösviestini. Älä luovuta. Ikinä. Koskaan ei tiedä, milloin se päivä tulee, kun valoa alkaa näkymään tunnelissa... Käsikädessä  <-- kurkkaa tuolta lisää lehdestä. En ole yleensä ylpeä ihminen, mutta tästä olen. Saan auttaa muita, tsempata ja kannustaa. Kun on itse kulkenut vaikean tien, on helpompi ymmärtää muita.  Taasen, tsemppiä ja voimia